kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Bezy różowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bezy różowe różowe różowe!

Bezy różowe

Składniki:

Bezy różowe

 

  • białko 6 szt
  • cukier puder 3/4 szkl
  • cukier kryształ 1/4 szkl
  • cukier waniliowy 1 torebka
  • kisiel malinowy lub truskawkowy 1,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Bezy różowe
Cukier puder należy dokładnie rozkruszyć jeśli ma grudki. Białka ubijamy na sztywno dodając cukry, a na sam koniec kisiel. Szprycą od tortu wyciskamy bezy (można także nakładać łyżką lub rękawem kucharskim) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni i suszymy w nim bezy przez około godzinę. Piekarnik musi być lekko uchylony.

Tagi:

bezy