JulkaPaclanka

JulkaPaclanka

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Bezy specjalnie na Dzień Mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bezy to najłatwiejszy i najszybszy sposób na przygotowanie słodkości specjalnie na święto naszych Mam.

 Bezy specjalnie na Dzień Mamy

Składniki:

Bezy specjalnie na Dzień Mamy

 

  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru (4-5 łyżek stołowych)
  • kakao

 

Sposób przygotowania:

Bezy specjalnie na Dzień Mamy
3 białka z jajek ubijamy na jednolitą masę stopniowo dodając cukier. Po dodaniu całego cukru dodajemy łyżkę stołową kakao (można dodać więcej -w zależności od uznania) jednocześnie mieszając naszą bezową masę.
Po ukończeniu ubijania białek, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (np. marki Paclan). Masę wykładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni. Pieczemy przez około 45 min.

Tagi:

jajko jajka bezy