Sposób przygotowania:
Bloody Mary w wersji łagodnej.
Papryki i pomidory oraz natkę zieloną opłukać dokładnie w bieżącej wodzie.Natkę oddzielić od gałązek i posiekać drobno.Pomidory i paprykę pokroić,usuwając gniazda nasienne oraz przepuścić w sokowirówce na sok.Kilka pomidorków odłożyć do dekoracji,tak ze 3 sztuki i wycinać połówki warzyw w ząbki.Sok
wlać do shakera z lodem wraz z odmierzonym alkoholem i zmieszać
energicznie.Przelać drink do szklaneczek na drinki,posypać natką siekaną,a na brzegach szklaneczek nasadzić wykrojone połówki
pomidorów.Podawać drink z grubą słomką.Uzupełnić lodem.
wlać do shakera z lodem wraz z odmierzonym alkoholem i zmieszać
energicznie.Przelać drink do szklaneczek na drinki,posypać natką siekaną,a na brzegach szklaneczek nasadzić wykrojone połówki
pomidorów.Podawać drink z grubą słomką.Uzupełnić lodem.