marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bloody Mary w wersji łagodnej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Papryki i pomidory umyć w bieżącej wodzie,kilka pomidorów odłożyć,a pozostałe warzywa przepuścić na sok.Wlać z wódką do shakera z lodem.

Bloody Mary w wersji łagodnej.

Składniki:

Bloody Mary w wersji łagodnej.

 

  • 2/3 szklanki wódki smakowej,np.cytrynowej lub żurawinowej,
  • 2-3 duże słodkie papryki czerwone,
  • kilkanaście słodkawych pomidorków bułgarskich,
  • garstka siekanej drobno natki pietruszki,
  • kostki lodu.

Sposób przygotowania:

Bloody Mary w wersji łagodnej.
Papryki i pomidory oraz natkę zieloną opłukać dokładnie w bieżącej wodzie.Natkę oddzielić od gałązek i posiekać drobno.Pomidory i paprykę pokroić,usuwając gniazda nasienne oraz przepuścić w sokowirówce na sok.Kilka pomidorków odłożyć do dekoracji,tak ze 3 sztuki i wycinać połówki warzyw w ząbki.Sok
wlać do shakera z lodem wraz z odmierzonym alkoholem i zmieszać
energicznie.Przelać drink do szklaneczek na drinki,posypać natką siekaną,a na brzegach szklaneczek nasadzić wykrojone połówki
pomidorów.Podawać drink z grubą słomką.Uzupełnić lodem.

Tagi:

lody