Sposób przygotowania:
Arbuzowy poncz dla dorosłych
Arbuz dobrze myje i osuszam ręcznikiem papierowym.
Następnie ścinam wierzch z którego robię przykrywkę wycinając w niej otwór, taki mały trójkąt aby rączka chochli wychodziła.
Z arbuza wyjmuje dużą łyżką cały miąższ, z którego wycinam kilka kulek małą łyżka( mam taką specjalną łyżkę)a resztę miąższu miksuję.
Po zmiksowaniu do miąższu dodaje wyciśnięty sok z 2 cytryn oraz dolewam mieszając 1/2 litra wódki czystej.
Tak przygotowany poncz przelewam z powrotem do naczynia arbuzowego.
Wkładam do lodówki do schłodzenia.
Nalewam do szklaneczek dekoruje kulkami z arbuza.
Następnie ścinam wierzch z którego robię przykrywkę wycinając w niej otwór, taki mały trójkąt aby rączka chochli wychodziła.
Z arbuza wyjmuje dużą łyżką cały miąższ, z którego wycinam kilka kulek małą łyżka( mam taką specjalną łyżkę)a resztę miąższu miksuję.
Po zmiksowaniu do miąższu dodaje wyciśnięty sok z 2 cytryn oraz dolewam mieszając 1/2 litra wódki czystej.
Tak przygotowany poncz przelewam z powrotem do naczynia arbuzowego.
Wkładam do lodówki do schłodzenia.
Nalewam do szklaneczek dekoruje kulkami z arbuza.
gusia1000