Sposób przygotowania:
Bomba śmietanowa z galaretkami
Kremówkę wlać z dwóch opakowań do dużej szklanej misy i ubić z odrobiną zagęstnika na sztywno. Wstawić do lodówki na najwyższą półkę i chłodzić z 45 min. Galaretki przygotować wg. przepisu na odwrocie, rozpuszczając z osobna każdy roztwór w 400 ml. wody w średnim garnuszku. Do czterech przygotowanych miseczek z kompletu wlewać rozmieszany roztwór galaretkowy i ustawić przy oknie miseczki, aż częściowo stężeją. Wtedy to wstawić na prawie godzinę do lodówki na wolną półkę. Po upływie czasu wyjąć miseczki i pokroić stężałe galaretki nożem na kostkę i wrzucić z rodzynkami do kremówki. Wymieszać i wstawić ponownie misę z kremówką do lodówki na 35 min. Potem wyjąć i przewrócić misę z deserem do góry dnem na okrągły talerz i wybić delikatnie z naczynia kopułę. Kroić na trójkąty i podawać na deserowych talerzykach z widelczykami.