Sposób przygotowania:
Brokuły w cieście piwnym
Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Następnie gotujemy na parze przez 4 minuty. Możemy też ugotować w wodzie, wrzucając na 5 minut do osolonego wrzątku. Wtedy jednak nie będą miały tak ładnego koloru i będziemy musieli dokładnie je osuszyć po ugotowaniu.
W garnku zaczynamy podgrzewać olej i w tym czasie przygotowujemy ciasto. Mieszamy mąkę z przyprawami- solą, pieprzem, chili, papryką i sodą. Wlewamy piwo i dokładnie mieszamy- ciasto powinno być trochę bardziej geste niż ciasto naleśnikowe.
Jak olej jest już wystarczająco gorący to kilka brokułowych różyczek zamaczamy w cieście i wrzucamy do garnka.
Smażymy aż ciasto pięknie się zarumieni, potem nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.
W garnku zaczynamy podgrzewać olej i w tym czasie przygotowujemy ciasto. Mieszamy mąkę z przyprawami- solą, pieprzem, chili, papryką i sodą. Wlewamy piwo i dokładnie mieszamy- ciasto powinno być trochę bardziej geste niż ciasto naleśnikowe.
Jak olej jest już wystarczająco gorący to kilka brokułowych różyczek zamaczamy w cieście i wrzucamy do garnka.
Smażymy aż ciasto pięknie się zarumieni, potem nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.