Sposób przygotowania:
Brzoskinie w szampanie.
Składniki na 2 porcje
Brzoskwinie odsączamy z zalewy.Kroimy w średnia kostkę.Do miski wsypujemy cukier brązowy,cukier waniliowy,olejek pomarańczowy,1/2 szklanki szampana i 3 stołowe łyżki maki.Wszystkie składniki miksujemy.Pokrojone .brzoskwinie wkładamy do miski z przygotowana mieszanka,obtaczamy je i pozostawiamy przez parę minut aby nasiąkły.Po tym czasie brzoskwinie wkładamy na blachę wyłożoną pergaminem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30-35 minut.Po wyjęciu i przestudzeniu wykładamy do pucharków. Na wierzch dodajemy na każdy pucharek po 2 łyżki bitej śmietany
Brzoskwinie odsączamy z zalewy.Kroimy w średnia kostkę.Do miski wsypujemy cukier brązowy,cukier waniliowy,olejek pomarańczowy,1/2 szklanki szampana i 3 stołowe łyżki maki.Wszystkie składniki miksujemy.Pokrojone .brzoskwinie wkładamy do miski z przygotowana mieszanka,obtaczamy je i pozostawiamy przez parę minut aby nasiąkły.Po tym czasie brzoskwinie wkładamy na blachę wyłożoną pergaminem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30-35 minut.Po wyjęciu i przestudzeniu wykładamy do pucharków. Na wierzch dodajemy na każdy pucharek po 2 łyżki bitej śmietany