kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Brzoskinie w szampanie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny delikatny deser dla każdego.

Brzoskinie w szampanie.

Składniki:

Brzoskinie w szampanie.

 

  • 1 puszka brzoskwini w syropie
  • 3 stołowe łyżki brązowego cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki szampana
  • 3 stołowe łyżki maki
  • 4 stołowe łyżki bitej śmietany

Sposób przygotowania:

Brzoskinie w szampanie.
Składniki na 2 porcje
Brzoskwinie odsączamy z zalewy.Kroimy w średnia kostkę.Do miski wsypujemy cukier brązowy,cukier waniliowy,olejek pomarańczowy,1/2 szklanki szampana i 3 stołowe łyżki maki.Wszystkie składniki miksujemy.Pokrojone .brzoskwinie wkładamy do miski z przygotowana mieszanka,obtaczamy je i pozostawiamy przez parę minut aby nasiąkły.Po tym czasie brzoskwinie wkładamy na blachę wyłożoną pergaminem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30-35 minut.Po wyjęciu i przestudzeniu wykładamy do pucharków. Na wierzch dodajemy na każdy pucharek po 2 łyżki bitej śmietany

Tagi:

mak