Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne crumble ze zdrowymi płatkami

Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste
Do przystawki od blendera wrzucić ¾ szklanki płatków (ja wymieszałam mniej więcej po równo wyżej wymienionych). Zmiksować na mąkę. Dodać 3 łyżki cukru waniliowego, mąkę pszenną i zimne masło, miksować tak długo aż utworzy się kruszonka. Wstawić do lodówki do schłodzenia. W tym czasie brzoskwinie i nektarynki umyć, obrać, usunąć pestki i pokroić owoce w większe kawałki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego (można wysmarować je masłem, ja jednak nigdy tego nie robię – oszczędzam kalorie ;) – a nigdy mi nic nie przywarło) i rozłożyć równomiernie. Z lodówki wyjąc kruszonkę, posypać równomiernie owoce. Wstawić do piekarnika na 40 minut do temperatury 180 stopni. Przepyszny deser owocowy z kruszonką podać na ciepło z odrobiną jogurtu greckiego lub bitą śmietaną
Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste
Do przystawki od blendera wrzucić ¾ szklanki płatków Zmiksować na mąkę
Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste
Dodać 3 łyżki cukru waniliowego mąkę i zimne masło miksować tak długo aż utworzy się kruszonka Wstawić do lodówki do schłodzenia
Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste
W tym czasie brzoskwinie i nektarynki umyć obrać usunąć pestki i pokroić owoce w większe kawałki Wrzucić do naczynia żaroodpornego i rozłożyć równomiernie
Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste
Z lodówki wyjąc kruszonkę posypać równomiernie owoce Wstawić do piekarnika na 40 minut do temperatury 180 stopni

Tagi:

domowe