Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe crumble pełnoziarniste
Do przystawki od blendera wrzucić ¾ szklanki płatków (ja wymieszałam mniej więcej po równo wyżej wymienionych). Zmiksować na mąkę. Dodać 3 łyżki cukru waniliowego, mąkę pszenną i zimne masło, miksować tak długo aż utworzy się kruszonka. Wstawić do lodówki do schłodzenia. W tym czasie brzoskwinie i nektarynki umyć, obrać, usunąć pestki i pokroić owoce w większe kawałki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego (można wysmarować je masłem, ja jednak nigdy tego nie robię – oszczędzam kalorie ;) – a nigdy mi nic nie przywarło) i rozłożyć równomiernie. Z lodówki wyjąc kruszonkę, posypać równomiernie owoce. Wstawić do piekarnika na 40 minut do temperatury 180 stopni. Przepyszny deser owocowy z kruszonką podać na ciepło z odrobiną jogurtu greckiego lub bitą śmietaną