Helmut

Helmut

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Budyniowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozbijamy jajka, dodajemy wodę i mleko oraz sól. Mieszamy, wrzucamy 2 łyżeczki cukru waniliowego

Budyniowe naleśniki

Składniki:

Budyniowe naleśniki

 

  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego

Sposób przygotowania:

Budyniowe naleśniki
Rozbijamy jajka, dodajemy wodę i mleko oraz sól. Mieszamy, wrzucamy 2 łyżeczki cukru waniliowego. Dodajemy mąką z budyniem. Po dokładnym zmiksowaniu, pieczemy na rozgrzanym oleju. Podajemy z owocowymi konfiturami lub twarogiem przygotowanym na słodko.