Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Budyniowy deser z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny deser dla całej rodziny.

Budyniowy deser z kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyniowy deser z kruszonką

 

  • 1 op budyniu śmietankowego
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1/2 litra mleka
  • Kruszonka:
  • 1,5 łyżki margaryny
  • 1/3 szkl cukru
  • 1/3 szkl mąki

Sposób przygotowania:

Budyniowy deser z kruszonką
Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowujemy. W 1/2 szkl mleka mieszamy proszek budyniowy z cukrem. Mieszaninę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy. Budyń chwilę gotujemy. Gotowy budyń przelewamy do kokilek. Z mąki, cukru oraz margaryny zagniatamy kruszonkę. Kruszonkę wykładamy na wierzch budyniu. Zapiekamy około 30-35 minut w temp. 170 stopni.
Budyniowy deser z kruszonką
W 1/2 szkl mleka mieszamy proszek budyniowy z cukrem. Mieszaninę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy.
Budyniowy deser z kruszonką
Z mąki, cukru oraz margaryny zagniatamy kruszonkę.
Budyniowy deser z kruszonką
Kruszonkę wykładamy na wierzch budyniu. Zapiekamy około 30-35 minut w temp. 170 stopni.