Sposób przygotowania:
Chipsy ziemniaczane z mikrofalówki
Ziemniaki obieramy, kroimy na połówki i ścieramy na szatkownicy na cienkie ok 1-2 mm plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki z zimną wodą i dokładnie płuczemy, najlepiej 2 razy. Wykładamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Talerz z mikrofalówki wykładamy warstwą 3 ręczników papierowych i układamy na nich plasterki ziemniaków obok siebie, każdy osobno. Plasterki obsypujemy lekko sola i/lub papryką. Wkładamy przygotowany talerz do mikrofalówki i grzejemy na 100% mocy 3 minuty. Następnie przewracamy plasterki na drugą stronę i grzejemy na połowie mocy mikrofalówki kolejne 3 minuty. Chipsy już powinny być chrupiące i suche, jeśli jakieś talarki by takie nie były to przewracamy ponownie na drugą stronę i wstawiamy na minutę.
Angella
Angella