Sposób przygotowania:
Chmurka pod błękitnym niebem
Galaretkę czerwoną, zieloną i żółtą wsypać do 3 miseczek. Do każdej nalać 300 ml wrzątku i mieszać aż się rozpuści. Gdy wystygnie wstawić do lodówki do stężenia. Następnie każdą wyjąć i pokroić w kostkę. Niebieską galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, wystudzić i przelać do formy. Wstawić do lodówki aby stężała. Żółtą galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 100 ml wrzątku. Lekko przestudzić. Mleko skondensowane ubijać aż zrobi się lekko puszyste. Wlać letnią galaretkę, miksować aż wytworzy się puszysta pianka. Wrzucić pokrojone schłodzone galaretki i delikatnie zamieszać. przełożyć masę do formy, na niebieską galaretkę, wyrównać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowy deser wyjąć delikatnie z formy, pokroić na porcje i podawać. Przechowywać w lodówce.