alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasteczka Brownie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, podawać na ciepło

Ciasteczka Brownie

Składniki:

Ciasteczka Brownie

 

  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 5 dag mąki pszennej
  • pół kostki masła
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 2/3 szklanki cukru
  • masło do natłuszczenia foremek

Sposób przygotowania:

Ciasteczka Brownie
Na parze rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą. Lekko ostudzić. Zmiksować cukier z 1 jajkiem i 2 żółtkami. Wymieszać z masą czekoladową i mąką. Ubić pianę z białek. Wymieszać. Masą wypełnić natłuszczone foremki. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut. Podawać na ciepło.