alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasteczka herbaciano-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka herbaciano-czekoladowe

Ciasteczka herbaciano-czekoladowe

Składniki:

Ciasteczka herbaciano-czekoladowe

 

  • 2 łyżki sypkiej czarnej herbaty
  • 125 ml szklanki wody
  • 30 dag polewy czekoladowej
  • pół kostki masła
  • 125 ml śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Ciasteczka herbaciano-czekoladowe
Zagotować pół szklanki wody i zaparzyć nią herbatę. Przecedzić. Osobno zagotować śmietanę. Wymieszać z naparem herbacianym. Po czym wymieszać z polewą czekoladową i masłem. Dokładnie wymieszana masę wlać do formy wyłożonej folią aluminiową. Pozostawić do zastygnięcia. Kroić ostrym nożem.