mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciastka biszkoptowe przekładane dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne, szybkie do zrobienia ciastka biszkoptowe:)

Ciastka biszkoptowe przekładane dżemem

Składniki:

Ciastka biszkoptowe przekładane dżemem

 

  • 1 Biszkopt
  • 1 słoik dżemu morelowego
  • 1 łyżka cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Ciastka biszkoptowe przekładane dżemem
Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Z obydwu blatów biszkoptu za pomocą kieliszka do wódki wykrawam niewielkie kółeczka. Gdy wykroję już wszystkie krążki z biszkoptu zabieram się za zlepianie ciastek. W tym celu połowę krążków smaruję dżemem morelową i zlepiam z pozostałymi suchymi biszkopcikami. Gotowe ciasteczka oprószam cukrem pudrem i od razu podaję. Takie ciasteczka nie tylko ładnie wyglądają ale i wybornie smakują.