eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Ciastka z wiórek kokosowych i migdałów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka z wiórek kokosowych i migdałów

Ciastka z wiórek kokosowych i migdałów

Składniki:

Ciastka z wiórek kokosowych i migdałów

 

  • 2 szklanki płatków jęczmiennych
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • pół szklanki ziaren słonecznika
  • 3/4 szklanki ziaren sezamu
  • pół szklanki płatków migdałowych
  • 125 ml szklanki miodu
  • 30 ml oleju
  • olej do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

Ciastka z wiórek kokosowych i migdałów
Podane składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Wypełnić natłuszczoną formę. Piec w temp. 160 st. C przez 20 minut. Następnie wyjąć, pokruszyć i znów ubić na jedną zwartą masę. Wstawić do piekarnika. Piec w temp. 160 st. C przez 15 minut. Ostrożnie wyjąć z formy, ułożyć na papierze do pieczenia, pozostawić do ostygnięcia. Pokroić.

Tagi:

ciastka deser