kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto serowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik na zimno o smaku czekoladowym z galaretką

Ciasto serowe

Składniki:

Ciasto serowe

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 kg serka homogenizowanego o smaku czekoladowym
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 łyżki żelatyny
  • pół szklanki gorącej wody

Sposób przygotowania:

Ciasto serowe
Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Ubić śmietanę. Dokładnie wymieszać z serkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić, dodać do masy serowej. Masę wyłożyć na biszkopty. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce. Według przepisu na opakowaniu przygotować galaretkę. Lekko tężejącą wyłożyć na zastygniętą masę serową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Tagi:

biszkopt