Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Śliwki płuczemy, wyjmujemy pestki i osuszamy. Można je podzielić na połowy.
Jajka wybijamy do naczynia, dodajemy oba cukry i miksujemy. Cały czas miksując dodajemy olej, maślankę i mąkę z proszkiem.
Ubijamy do połączenia składników.
Przekładamy ciasto do przygotowanej blaszki (ok 24x26) wykładamy na nie owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Przestudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
Jajka wybijamy do naczynia, dodajemy oba cukry i miksujemy. Cały czas miksując dodajemy olej, maślankę i mąkę z proszkiem.
Ubijamy do połączenia składników.
Przekładamy ciasto do przygotowanej blaszki (ok 24x26) wykładamy na nie owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Przestudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
![Ciasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ze-sliwkami-520147.jpg)
![Ciasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ze-sliwkami-520148.jpg)
![Ciasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ze-sliwkami-520149.jpg)
SylaUla