Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Śliwki płuczemy, wyjmujemy pestki i osuszamy. Można je podzielić na połowy.
Jajka wybijamy do naczynia, dodajemy oba cukry i miksujemy. Cały czas miksując dodajemy olej, maślankę i mąkę z proszkiem.
Ubijamy do połączenia składników.
Przekładamy ciasto do przygotowanej blaszki (ok 24x26) wykładamy na nie owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Przestudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
Jajka wybijamy do naczynia, dodajemy oba cukry i miksujemy. Cały czas miksując dodajemy olej, maślankę i mąkę z proszkiem.
Ubijamy do połączenia składników.
Przekładamy ciasto do przygotowanej blaszki (ok 24x26) wykładamy na nie owoce.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Przestudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla