Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Crumble jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Angielski deser o smaku lata - czy tęsknicie za jagodami tak jak ja?

Crumble jagodowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Crumble jagodowe

 

 

Sposób przygotowania:

Crumble jagodowe
Z podanych składników zagniatamy kruszonkę - mąkę łączymy z brązowym cukrem i szczyptą soli, dodajemy pokrojone w kostkę masło i zagniatamy. Jagody mieszamy z mąką kukurydzianą , cukrem i skórką z cytryny. Naczynia żaroodporne smarujemy masłem. Do każdego naczynia nakładamy porcję jagód (do 3/4 wysokości) i posypujemy kruszonką. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut tzn. do momentu aż kruszonka nam się zarumieni. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Życzę smacznego :) Możemy użyć równie dobrze mrożonych jagód.
Crumble jagodowe
Z podanych składników zagniatamy kruszonkę
Crumble jagodowe
mąkę łączymy z brązowym cukrem i szczyptą soli, dodajemy pokrojone w kostkę masło i zagniatamy.
Crumble jagodowe
Jagody mieszamy z mąką kukurydzianą , cukrem i skórką z cytryny.
Crumble jagodowe
Do każdego naczynia nakładamy porcję jagód (do 3/4 wysokości) i posypujemy kruszonką.