Sposób przygotowania:
Crumble ze śliwkami i orzechami
Wyłuskane orzechy włoskie bardzo drobno posiekałam. Do miski przesiałam mąkę pszenną, dodałam cukier trzcinowy, płatki owsiane i orzechy. Wymieszałam i dodałam pokrojone masło. Palcami roztarłam z sypkimi składnikami tak, żeby zrobiły się grudki. Śliwki umyłam, usunęłam pestki i pokroiłam na ćwiartki. Przełożyłam do rondelka, dodałam cukier trzcinowy, cynamon i nektar pomarańczowy. Wymieszałam i gotowałam bez przykrycia około 5 minut. Owoce rozłożyłam do dwóch naczyń żaroodpornych (ideałem byłyby 4 naczynka, dla każdej porcji oddzielne), wierzch posypałam przygotowaną kruszonką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.