Sposób przygotowania:
Cukierki marcepanowe
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej. Cukier kryształ, ziemniaki przepuszczone przez maszynkę do mięsa i masło rozgotować na masę (cały czas mieszając). Przestudzić. Wlać olejek, wymieszać
i wszystko wlać na cukier puder przesiany przez sito. Urobić ciasto. I teraz zależnie od fantazji formować różne kształty (np.
truskawki, marchewki, serduszka itp, lub rozwałować i wycinać foremkami). Można też barwić farbami spożywczymi. Najprościej zrobić kulki i otoczyć je w kakao. Cukierki można użyć do dekoracji tortu, pierniczków. Życzę pomysłów i przyjemnej zabawy.
i wszystko wlać na cukier puder przesiany przez sito. Urobić ciasto. I teraz zależnie od fantazji formować różne kształty (np.
truskawki, marchewki, serduszka itp, lub rozwałować i wycinać foremkami). Można też barwić farbami spożywczymi. Najprościej zrobić kulki i otoczyć je w kakao. Cukierki można użyć do dekoracji tortu, pierniczków. Życzę pomysłów i przyjemnej zabawy.