monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Cytrynowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepsze podane na ciepło posypane cukrem pudrem.

Cytrynowe racuchy

Składniki:

Cytrynowe racuchy

 

  • pół kilograma mąki
  • 2 jajka
  • 2 kopiaste łyżki cukru pudru
  • szklanka lub nieco więcej letniego mleka
  • cytryna
  • cukier puder do posypania
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cytrynowe racuchy
Cytrynę sparzyć ,osuszyć i zetrzeć skórkę, przekroić na połowę i wycisnąć sok z całej cytryny,do pojemniczka. Mąkę wsypać do miski,dodać cukier puder ,sól ,jajka, letnie mleko ,pokruszone drożdże, oraz sok z cytryny i skórkę dobrze wszystko wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na około 20 minut po tym czasie wlać olej na patelnię i kłaść łyżką racuszki obsmażając z obu stron. Zdjąć z patelni i posypać cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka