miedziana

miedziana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Cytrynówka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cytryny wyparzyć, dokładnie umyć i przekroić na ćwiartki...

Cytrynówka

Składniki:

Cytrynówka

 

  • 0,5 l. spirytusu
  • 6 cytryn
  • 1,5 szklanki przegotowanej wody (ostudzić)
  • 1,5 szklanki cukru

 

Sposób przygotowania:

Cytrynówka
Cytryny wyparzyć, dokładnie umyć i przekroić na ćwiartki i zalać 0,5l spirytusu. Przykryć i odstawić na 24 godziny.Do przegotowanej wystudzonej wody dodajemy cukier, dokładnie wymieszać. Przez sito przecedzić cytryny namoczone w spirytusie wszystko dokładnie wymieszać. Cytryny moczone w spirytusie można wycisnąć.