Sposób przygotowania:
Czekolada dwukolorowa
Masa ciemna: Do garnka przełożyć palmę. Dodać do niej cukier, kakao i wodę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Masę przestudzić. Dodać do niej mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Małą foremkę (np. małą keksówkę) wyłożyć folią spożywczą, wylać do niej masę, wyrównać powierzchnię. Masa biała: Mleko zagotować z cukrem. Gotować w dużym garnku na dużym ogniu. Gotować tak długo, aż masa przestanie się unosić (kipieć) i zacznie bulgotać. W czasie gotowania co jakiś czas zamieszać, zwłaszcza jak masa zacznie gęstnieć. Masę zdjąć z ognia, dodać do niej palmę. Studzić, cały czas mieszając. Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać. Masę białą wylać na masę ciemną, wyrównać powierzchnię. Czekoladę schładzać w lodówce kilka godzin, a następnie kroić w kostkę.