Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Czekolada na gorąco z pianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny deser na rozgrzewkę w chłodne dni

Czekolada na gorąco z pianką

Składniki:

Czekolada na gorąco z pianką

 

  • 5 łyżeczek czekolady
  • 50 ml mleka
  • 10 ml wody
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco z pianką
Do kieliszka wsypać czekoladę w proszku, chilli oraz cynamon. Zalać wrzatkiem. Mleko wlać do metalowego dzbanuszka z dziubkiem. Będzie przygotowywane w spieniaczu z ekspresu do kawy. W dzbanuszku zanurzyć spieniacz i lekko podgrzać mleko, a nastepnie przełączyc na funkcję spieniania. Gdy powstanie piana wlać na przygotowana czekoladę- aby wlać tylko piane bez mleka wlewać po łyżeczce.