pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Czekolada na gorąco z rozpalającą chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gorąca czekolada z rozpalającą nutką chili

Czekolada na gorąco z rozpalającą chili

Składniki:

Czekolada na gorąco z rozpalającą chili

 

  • Szczypta chili w proszku,
  • 200 ml tłustego mleka,
  • 2 tabliczki czekolady 60%

 

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco z rozpalającą chili
Czekoladę w miarę drobno siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając odrobinę mleka. Cały czas mieszamy, aż dobrze się rozpuści. Następnie wlewamy resztę mleka i dokładnie łączymy. Dodajemy chili w proszku, mieszamy i przelewamy gorącą czekoladę do filiżanek. Spożywamy zaraz po przygotowaniu.