kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Czekolada pomarańczowo-kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekolada pomarańczowo-kakaowa

Czekolada pomarańczowo-kakaowa

Składniki:

Czekolada pomarańczowo-kakaowa

 

  • drobno otarta skórka z 4 pomarańczy
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 1 łyżeczka cukru
  • 30 dag mlecznej czekolady
  • 1 litr mleka 3,2%

Sposób przygotowania:

Czekolada pomarańczowo-kakaowa
Ubić śmietanę z cukrem, przykryć i schłodzić w lodówce. Wymieszać mleko ze skórką. Zagotować. Zdjąć z ognia. Odstawić na pół godziny. Przecedzić. Zagotować. Czekoladę posiekać, wsypać do mleka, dodać kakao. Mieszać, aż czekolada się stopi.