kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Czekolada z chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekolada w wersji na ostro, jak w Meksyku

Czekolada z chili

Składniki:

Czekolada z chili

 

  • 200 ml mleka 3,6%
  • 4 łyżki śmietany kremówki 36%
  • 7 dag gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • szczypta sproszkowanego chili

Sposób przygotowania:

Czekolada z chili
Mleko podgrzać ze śmietaną. Zdjąć z ognia. Zetrzeć czekoladę. Dodać. Mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Wsypać chili i cukier puder. Dokładnie wymieszać.