Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Czekolada z mietą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mieta wspaniale urozmaica smak czekolady

Czekolada z mietą

Składniki:

Czekolada z mietą

 

  • 4 łyżki czekolady
  • 2 łyżeczki likieru miętowego
  • Listki miety do dekoracji
  • 200 ml mleka

 

Sposób przygotowania:

Czekolada z mietą
Mleko ugotować. Do filiżanki wsypać czekolade. Mleko wymieszać z likierem, a nastepnie zalać nim czekoladę w filizance. Dokładnie rozmieszać. Udekorować listkami mięty. Innym sposobem na uzyskanie tego wyjątkowego smaku i zapachu jest jest ugotowanie mleka razem z kilkoma listkami świeżej mięty. Później jednak przed zalaniem nim czekolady konieczne jest przecedzenie, aby pozbyć się listków.