marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Czekolada z whisky i lodem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do tygielka wlać wodę i zaparzyć i zalać czekoladę w proszku

Czekolada z whisky i lodem.

Składniki:

Czekolada z whisky i lodem.

 

  • 6 łyżek czekolady(na 2 porcje),
  • pół litra wrzątku,
  • 40 ml.whisky lub wódka"Absolute",
  • kostki lodu.

Sposób przygotowania:

Czekolada z whisky i lodem.
Wsypać po trzy łyżki czekolady w proszku do blaszanego kubka,
zagotować wodę i zalać napój wrzątkiem,zamieszać dobrze i od-
-stawić na 5 min.W tym czasie odmierzyć miarką whisky,aby było
równo na dwie porcje.Przelać czekoladę do szklanek milkshake,
dodać do każdej porcji whisky,zamieszać.Podawać z lodem.