iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czekoladowe jeżyki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Czekoladowe jeżyki - słodka przystawka

Czekoladowe jeżyki

Składniki:

Czekoladowe jeżyki

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe jeżyki
Czekoladę białą kroimy drobno dodajemy pesteczki z laski wanilii i rozpuszczamy nad gotującą się wodą w garnku. Truskawki myjemy odcinamy lekko spód ,żeby truskawka mogła stać i w tym miejscu wycinamy nożykiem dziurkę. W dziurkę wlewamy rozpuszczona białą czekoladę odstawiamy ,żeby czekolada stężała. Czekoladę mleczną kroimy a część ścieramy na tarce. W drugiej miseczce rozpuszczamy czekoladę mleczną. W rozpuszczonej moczymy truskawki, jak czekolada zacznie stygnąć obtaczamy pomoczone miejsca w startej czekoladzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Oczka i nosek zrobiłam flamastrami do ozdoby wypieków.

Tagi:

czekolada