Ashanti

Ashanti

Kucharz
[Przepisów: 15]

Czekoladowe salami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszny deser, który niestety każe na siebie czekać 24 godziny :P

Czekoladowe salami

Składniki:

Czekoladowe salami

 

  • 200 gram ciemnej czekolady
  • 200 gram herbatników
  • 150 gram masła lub margaryny (3/4 kostki)
  • 200 gram cukru
  • 4 żółtka

Sposób przygotowania:

Czekoladowe salami
Czekoladę rozpuścić z margaryną na małym ogniu uważając, aby nie zawrzała.Żółtka oddzielić od białek, dodać cukier i miksować do momentu aż połączą się w kremową masę.Herbatniki połamać na bardzo drobne kawałeczki. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce i miksować jeszcze przez chwilę. Na koniec dodać herbatniki i delikatnie wymieszać wszystko jeszcze raz łyżką.Tak przygotowaną masę przełożyć do podłużnej foremki, wyrównać i przykryć folią aluminiową. Włożyć do lodówki na 24 godziny. SMACZNEGO!!!!!!

Tagi:

czekolada