Sposób przygotowania:
Ciastka kokosowe motylki
Żółtka z gotowanych jajek zetrzeć na tarce lub przemleć przez maszynkę do orzechów. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i posiekać, wsypać starte żółtka, cukier puder, wiórki kokosowe, cukier waniliowy, dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki ma pół godziny. Rozwałkować na grubość 0,5 cm, foremką do babeczek wycinać ciasteczka. Połowę ciastek przeciąć na pół, ułożyć na blaszce, piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. Upieczone ciastka ostudzić, na środek położyć odrobinę marmolady lub kremu, na to ułożyć pod kątem 45 stopni przekrojone ciastko. Ozdobić według uznania.
misia14
Reniz
Super, dzięki za świetną radę-nie wiedziałam o takim sposobie, przy najbliższej okazji na pewno skorzystam z Twojego pomysłu :)