Sposób przygotowania:
Delikatne serniczki z borówkami
Z tej ilości powstanie od 4-6 porcji w zależności od szklaneczek w jakich umieścicie deserki. Herbatniki kruszymy w robocie kuchennym lub za pomocą tłuczka (w woreczek wkładamy herbatniki i rozgniatamy tłuczkiem do mięsa). w rondelku roztapiamy masło i dodajemy do herbatników. Masła musi być tyle żeby herbatniki się zlepiły. Układamy je na dno szklaneczek czy pucharków i ubijamy. Wkładamy do lodówki. Do miski wlewamy serek homogenizowany, dosypujemy cukier puder i mieszamy. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzącej wody. Mieszamy i dodajemy powoli do serka, ciągle mieszając. Tak powstała masę wlewamy do szklanek na przygotowane wcześniej herbatnikowe spody. Wkładamy do lodówki na ok 2 godziny.konfitura z borówek. Ja użyłam zamrożonych borówek. Do garnka wrzuciłam borówki i dodałam cukier. całość gotowała się aż lekko zgęstniała. deserki podajemy odwrócone do góry nogami, na wierzch kładziemy konfiturę z borówek. Smacznego!