MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Deser bananowy,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Alkoholowy deser bananowy z dodatkiem migdałów.

Deser bananowy,

Składniki:

Deser bananowy,

 

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki miodu
  • sok z połówki cytryny
  • 50g płatki migdałowe
  • 50g likieru migdałowego

 

Sposób przygotowania:

Deser bananowy,
Banany obrać i pokroić na 2 cm plastry, skropić cytryna, aby zachować kolor.Na patelni teflonowej rozgrzewamy miód i smażymy plasterki banana z każdej strony po 1 minucie.Banany przekładamy do pucharów. Na tej samej patelni prażymy płatki migdałowe przez 5 minut. Banany polewamy likierem i posypujemy płatkami. Serwujemy deser na ciepło.