Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Deser biszkoptowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty deser z truskawkami, serkiem i biszkoptami. Tylko 3 składniki, szybkie przygotowanie i gotowe.;)

Deser biszkoptowo-truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser biszkoptowo-truskawkowy

 

  • 5 dużych okrągłych biszkoptów

 

 

Sposób przygotowania:

Deser biszkoptowo-truskawkowy
Truskawki umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Biszkopty rozkruszyć w dłoniach na grube kawałki. W szklankach układać łyżeczką warstwę serka, następnie rozkruszone biszkopty, znowu serek. Na serku rozłożyć porcję pokrojonych truskawek, przykryć serkiem i znowu biszkoptami. Ostatnie warstwy tworzy serek oraz reszta truskawek. Deser schłodzić przed podaniem
Deser biszkoptowo-truskawkowy
W szklance rozłożyć porcję serka, a następnie biszkopty.
Deser biszkoptowo-truskawkowy
Na serku ułożyć porcję pokrojonych truskawek.

Tagi:

biszkopt