Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Deser truskawkowy w mleczku kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Orzeźwiający deser truskawkowy (typu mus) z dodatkiem mleka kokosowego, najlepiej schłodzony na upalne dni.

Deser truskawkowy w mleczku kokosowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser truskawkowy w mleczku kokosowym

 

  • 30 dag świeżych truskawek
  • 8 łyżek mleczka kokosowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • wiórki kokosowe do ozdoby

 

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowy w mleczku kokosowym
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wkładamy do blendera. Dodajemy mleczko kokosowe, gęstą śmietanę oraz cukier puder. Całość dokładnie rozdrabniamy. Gotowy mus nalewamy do pucharków. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki. Deser najlepiej smakuje gdy jest dobrze schłodzony. Smacznego.
Deser truskawkowy w mleczku kokosowym
Podane składniki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy.
Deser truskawkowy w mleczku kokosowym
Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.