Sposób przygotowania:
Deser brzoskwiniowo - pomarańczowy
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. Pomarańczę wyfiletować po obraniu ze skórki, a następnie pokroić w kostkę. Do każdego kieliszka nałożyć ok. 3-4 łyżeczki jogurtu, ułożyć kilka kawałków pomarańczy, a następnie delikatnie łyżeczką nalewać ostudzoną porcję galaretki (ok. 2 cm warstwa). Włożyć do lodówki, aby zastygła. Pozostałą galaretkę zostawić w temp. pokojowej. Na zastygniętą galaretkę wyłożyć resztę jogurtu, pomarańczy i zalać resztą galaretki. Całość włożyć do lodówki do zastygnięcia.
KasiaJulcia
mamaugotowana
Triss
Raczej tak, chociaż najważniejsze jest to, aby galaretkę wlewać bardzo powoli. Wtedy jogurt może być nawet nie bardzo gęsty. ;)