Kobi1704

Kobi1704

Kucharz
[Przepisów: 13]

Tofu z warzywami i sosem sambal

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne tofu smażone z warzywami, kiełkami, grzybami, a podawane z ryżem lub makaronem. Jednogarnkowe danie obiadowe.

Tofu z warzywami i sosem sambal

Składniki:

Tofu z warzywami i sosem sambal

Warzywa z tofu

  • Tofu – 1/2 kostki
  • Grzybki mun – 1 garść pokrojnych paski
  • Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
  • Mieszanka kiełków – ½ opakowania
  • Sos sambal
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sól/pieprz ziołowy
  • olej

Dodatek

Sposób przygotowania:

Tofu z warzywami i sosem sambal

Przygotowanie tofu

Rozgrzej olej w woku. Pokrój tofu w kostkę, podsmaż na rozgrzany olej cały czas mieszając. Gdy tofu się zarumieni dodaj mieszankę warzyw, kiełki i grzyby i smaż około 3 minuty cały czas mieszając. Dopraw solą, pieprzem, imbirem i sosem sambal.

Przygotowanie dodatku

Ugotuj ryż lub makaron i podawaj tofu z jednym z dodatków.
Smacznego!