Sposób przygotowania:
Galaretki jajeczno - drobiowe
Do garnka z woda wkładamy obrane warzywa i udka z kury. Gotujemy na małym ogniu. Pod koniec gotowania solimy. Odcedzamy wywar.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w kostkę. Mięso obieramy od kości, kroimy na mniejsze kawałki.
Do gorącego przecedzonego wywaru dodajemy żelatynę. Dobrze mieszamy.
Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone jajko na nie nakładamy warstwę pokrojonego mięsa. Zalewamy bulionem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki.
Podajemy z odrobina chrzanu lub z cytryną.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w kostkę. Mięso obieramy od kości, kroimy na mniejsze kawałki.
Do gorącego przecedzonego wywaru dodajemy żelatynę. Dobrze mieszamy.
Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone jajko na nie nakładamy warstwę pokrojonego mięsa. Zalewamy bulionem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki.
Podajemy z odrobina chrzanu lub z cytryną.