Sposób przygotowania:
Kotlety z jajek z filetem z kurczaka
Filety z kurczaka kroimy na drobne paseczki i jeszcze na pół wzdłuż (aby nie były za długie). Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobniutką kostkę.
W misce mieszamy filety z jajkami, dodajemy posiekany drobno koperek lub mrożony, majonez, chrzan. Na tarce ścieramy zółty ser i dodajemy do masy.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy z kotlecików na ręczniku papierowym kuchennym.
Podajemy z ziemniakami i burakami.
W misce mieszamy filety z jajkami, dodajemy posiekany drobno koperek lub mrożony, majonez, chrzan. Na tarce ścieramy zółty ser i dodajemy do masy.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy z kotlecików na ręczniku papierowym kuchennym.
Podajemy z ziemniakami i burakami.