Sposób przygotowania:
Deser dla dorosłych wg Piotra
Drylowane wiśnie odsączamy z kompotu i zalewamy wiśniówką na spirytusie. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody- dokładnie mieszamy, aby nie było grudek, żelatyna ma być płynna. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną, ale płynną żelatynę. Chwilę miksujemy, aby żelatyna dobrze się połączyła ze śmietaną, dodajemy pokruszone bezy, mieszamy łyżką. 3/4 owoców rozkładamy do pucharków, obkładamy ubitą śmietaną, posypujemy pokruszonymi bezami, startą czekoladą. Możemy zrobić kilka warstw w zależności od naczyń jakie mamy. Wierzch deseru posypujemy kilkoma wiśniami. Deser wstawiamy przynajmniej na 1 godzinę do lodówki do schłodzenia.