mararita

mararita

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Deser galaretkowo-budyniowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny deser, pasujący jak i dla dzieci i dla dorosłych!

Deser galaretkowo-budyniowy.

Składniki:

Deser galaretkowo-budyniowy.

 

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • 1/2 litra mleka
  • 1 puszka owoców tropikalnych
  • 1 paczka rurek waflowych
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Deser galaretkowo-budyniowy.
Budyń przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przekładamy go do pucharków. Galaretkę truskawkową również przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie układamy owoce tropikalne na budyniu, zalewamy galaretką, odstawiamy do lodówki. Galaretka tężeje, w tym czasie przygotowujemy drugą. Gdy galaretka truskawkowa stężeje, znowu układamy na nią owoce tropikalne i zalewamy galaretką agrestową, wstawiamy do lodówki, gdy galaretka stężeje nakładamy bitą śmietanę i wkładamy rurkę. Smacznego.