marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser galaretkowy na niebiesko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Galaretki przyrządzić wg.przepisu na odwrocie,rozpuszczając w zagotowanej wodzie,wymieszać,wystudzić,zlać do pucharków.Wstawić do lodówki.

Deser galaretkowy na niebiesko.

Składniki:

Deser galaretkowy na niebiesko.

 

Sposób przygotowania:

Deser galaretkowy na niebiesko.
Galaretki w kolorze turkusowym czy niebieskim rozpuścić w 500 ml.
wody,którą przedtem zagotować w garnuszku po 500 ml. na każdą porcję.Mandarynki opłukać,obrać ze skórek nożykiem i wrzucić po kilka na dno każdej kompotierki lub pucharka i zalać ostudzoną galaretką.Wstawić naczynia z galaretkami do lodówki,aby się zsia-
-dły.W międzyczasie ubić kremówkę z dodatkiem żel-fixu i dekorow-
-ać nią stężałą galaretkę po wyjęciu z lodówki.Można też wcześniej pokroić galaretkę w kostkę jak się woli.