Sposób przygotowania:
Deser galaretkowy na niebiesko.
Galaretki w kolorze turkusowym czy niebieskim rozpuścić w 500 ml.
wody,którą przedtem zagotować w garnuszku po 500 ml. na każdą porcję.Mandarynki opłukać,obrać ze skórek nożykiem i wrzucić po kilka na dno każdej kompotierki lub pucharka i zalać ostudzoną galaretką.Wstawić naczynia z galaretkami do lodówki,aby się zsia-
-dły.W międzyczasie ubić kremówkę z dodatkiem żel-fixu i dekorow-
-ać nią stężałą galaretkę po wyjęciu z lodówki.Można też wcześniej pokroić galaretkę w kostkę jak się woli.
wody,którą przedtem zagotować w garnuszku po 500 ml. na każdą porcję.Mandarynki opłukać,obrać ze skórek nożykiem i wrzucić po kilka na dno każdej kompotierki lub pucharka i zalać ostudzoną galaretką.Wstawić naczynia z galaretkami do lodówki,aby się zsia-
-dły.W międzyczasie ubić kremówkę z dodatkiem żel-fixu i dekorow-
-ać nią stężałą galaretkę po wyjęciu z lodówki.Można też wcześniej pokroić galaretkę w kostkę jak się woli.