Sposób przygotowania:
Deser galaretkowy z owocami i bitą śmietanąETAP 1:
Owoce przepieramy i płuczemy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu - każdą w innej misce (i w odstępach czasowych).
Do wysokich szklanek lub kieliszków na dno wkładamy maliny różowe, po czym zalewamy je truskawkową galaretką (1/3 szklanki) i wstawiamy do lodówki, aż całkowicie stężeje.
ETAP 2:
Następnie układamy maliny pomarańczowe i zalewamy je galaretką pomarańczową. Wstawiamy do lodówki.
ETAP 3:
Kolejne wsypujemy jagody i zalewamy galaretką o smaku owoców leśnych. Wstawiamy do lodówki.
ETAP 4:
Śmietanę śnieżkę wsypujemy do mleka i ubijamy, aż będzie gęsta. Wykładamy ją na wierzch deserów.
Desery posypujemy kolorową posypką.