Sposób przygotowania:
deser jogurtowy
Trzy łyżeczki żelatyny mieszamy z czterema łyżkami zimnej wody i odstawiamy. Truskawki dokłądnie myjemy, usuwamy zielone końcówki i miksujemy blenderem. Żółtka miksujemy mikserem razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do żelatyny dodajemy jeszcze odrobinę wody i podgrzewamy ją na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy do masy żółtkowej i wmieszamy. Dodajmy jogurt naturalny i wszystko miksujemy. Dzielimy masę na 2 części. Do jednej dodajemy mus truskawkowy i wkładamy na ok. 10 minut do lodówki. Po wyjęciu ubijamy i znowu wkładamy do lodówki. Drugą masę mieszamy. Gdy krem truskawkowy już nam zgęstenieje wlewamy na niego masę waniliową i wkładamy ponownie do lodówki. Smacznego.