Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z jagodami i galaretką
Jagody dokładnie opłukać pod bieżącą zimną wodą, odcedzić i osączyć na papierowych ręcznikach.
Jogurt grecki schłodzić i zmiksować z jagodami oraz cukrem do smaku.
Galaretki o smaku leśnych owoców rozpuścić w 100ml zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Stopić w mikrofalówce albo w gorącej kąpieli wodnej.
Zmiksować galaretkę z jogurtem jagodowym.
Naczynie przygotowane na deser wyłożyć dwoma warstwami biszkoptów i zalać jogurtem jagodowym. Odstawić do stężenia.
W międzyczasie rozpuścić pozostałą galaretkę i odstawić do ostygnięcia.
Zastygnięty deser przybrać dowolnymi owocami i zalać tężejącą galaretką owocową.
Jogurt grecki schłodzić i zmiksować z jagodami oraz cukrem do smaku.
Galaretki o smaku leśnych owoców rozpuścić w 100ml zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Stopić w mikrofalówce albo w gorącej kąpieli wodnej.
Zmiksować galaretkę z jogurtem jagodowym.
Naczynie przygotowane na deser wyłożyć dwoma warstwami biszkoptów i zalać jogurtem jagodowym. Odstawić do stężenia.
W międzyczasie rozpuścić pozostałą galaretkę i odstawić do ostygnięcia.
Zastygnięty deser przybrać dowolnymi owocami i zalać tężejącą galaretką owocową.