Sposób przygotowania:
Deser wiśniowo - jogurtowy
Wiśnie rozmrozić - kilka zostawić do dekoracji, a resztę zmiksować z brązowym cukrem.
Jogurt przelać do miski połączyć z zmiksowanymi wiśniami w razie potrzeby dosłodzić, dokładnie wymieszać.
Mieszając dodać rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę.
Masę przelać do pucharków i włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.
Śmietankę Śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu, można jak ktoś woli ubić (kremówkę 30 %).
Na wierzch deseru nałożyć ubitej śmietany udekorować wiśniami.
Jogurt przelać do miski połączyć z zmiksowanymi wiśniami w razie potrzeby dosłodzić, dokładnie wymieszać.
Mieszając dodać rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę.
Masę przelać do pucharków i włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.
Śmietankę Śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu, można jak ktoś woli ubić (kremówkę 30 %).
Na wierzch deseru nałożyć ubitej śmietany udekorować wiśniami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)