Sposób przygotowania:
Zapiekane kajzerki z farszem i jajkiem
Z bułek ściąć wierzch. Miąższ ze środka wydrążyć.
Pomidora pokroić w kostkę, szynkę również. Połączyć ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czubricą. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Farszem napełnić bułki lecz nie do końca. Potrzebne będzie nam miejsce na jajko.
Farsz lekko ubić łyżką posypać serem żółtym i wbić delikatnie jajko. Po wierzchu posypać jeszcze czubricą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni dotąd aż białko się zetnie.
Wierzch można posypać szczypiorkiem lub natka pietruszki.
Pomidora pokroić w kostkę, szynkę również. Połączyć ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czubricą. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Farszem napełnić bułki lecz nie do końca. Potrzebne będzie nam miejsce na jajko.
Farsz lekko ubić łyżką posypać serem żółtym i wbić delikatnie jajko. Po wierzchu posypać jeszcze czubricą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni dotąd aż białko się zetnie.
Wierzch można posypać szczypiorkiem lub natka pietruszki.