Sposób przygotowania:
Deser malinowy
Z mleka odlać pół szklanki, resztę wlać do rondelka, dsypać
cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budyń i wlać do
gotującego mleka, zdjąć z ognia i mieszać aż powstanie gładki budyń. Ostudzić.
150g malin po rozgnieceniu widelcem, zasypać cukrem waniliowym i
cukrem żelującym. Odstawić na godzinę. Następnie zagotować i ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać ostudzone maliny i
wymieszać łyżką.
Do pucharków nakładać budyń, wsypać resztę świeżych malin
(zostawić kilka do dekoracji). Potem na maliny wyłożyć bitą śmietanę z
malinami. Posypać wszystko posypką czekoladową i udekorować malinami.
Z podanych składników wyjdą 4 duże porcje, lub 6 małych
Deser należy przed podaniem trzymać w lodówce
cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budyń i wlać do
gotującego mleka, zdjąć z ognia i mieszać aż powstanie gładki budyń. Ostudzić.
150g malin po rozgnieceniu widelcem, zasypać cukrem waniliowym i
cukrem żelującym. Odstawić na godzinę. Następnie zagotować i ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać ostudzone maliny i
wymieszać łyżką.
Do pucharków nakładać budyń, wsypać resztę świeżych malin
(zostawić kilka do dekoracji). Potem na maliny wyłożyć bitą śmietanę z
malinami. Posypać wszystko posypką czekoladową i udekorować malinami.
Z podanych składników wyjdą 4 duże porcje, lub 6 małych
Deser należy przed podaniem trzymać w lodówce
iwa643